6 Regels voor het Leven met fibromyalgie

Zo veel als we kunnen wensen dat we een leven kunnen leven zonder beproevingen, beproevingen en pijn – de realiteit is dat het leven eruit zal zien na onze beurs (of kan – zijn oneerlijk ) aandeel van hen. Ze komen in verschillende vormen en voert meestal ons leven volledig onverwacht – soms raken we onze voeten (meestal alleen figuurlijk – maar soms ook letterlijk). De Engels historicus en schrijver James Anthony Froude genageld de hamer op de kop toen hij zei: “De proeven van het leven zal niet wachten voor ons. Ze komen in hun eigen tijd, zonder zich te bekommeren veel af te vragen hoe we klaar om te ontmoeten “kan zijn

Deze ringen vooral voor degenen die lijden aan een chronische ziekte zoals fibromyalgie. De kans bestaat dat fibromyalgie niet op uw deur kloppen en beleefd informeren als het te veel van een inbraak in je leven op zijn kop te zetten zou zijn. In plaats daarvan liep hij in je leven zonder waarschuwing – je dwingt om de storm te doorstaan ​​en de brokken te lijmen als je gaat.

Dus wat doe je als je merkt dat je geconfronteerd met onverwacht pijnlijke realiteit van chronische pijn zoals fibromyalgie? Hoewel er geen gemakkelijke antwoorden – enkele van de beste advies komt vaak van degenen die in jouw schoenen hebben gelopen. Terwijl fibromyalgie patiënten anderen misschien niet altijd in staat zijn om specifiek medisch advies in verband met fibromyalgie te bieden – ze kunnen de aard van de waardevolle adviezen die zelfs de meest gekwalificeerde arts of specialist niet kunnen bieden. Ze kunnen het echte leven lessen die ze hebben geleerd om te gaan met fibromyalgie en maken het grootste deel van het leven met een onzichtbare ziekte te bieden.

In deze geest trad we een paar – een aantal van onze favoriete bloggers fibromyalgie – Julie en Amy CountingMySpoons.com TheFibroFrog.blogspot.com. We vroegen hen om sommige delen – een aantal van de belangrijkste lessen die ze hebben geleerd om te leven met fibromyalgie. Elke kamer was genereus genoeg te delen met ons drie belangrijke lessen die ze geleerd dat ze geholpen in hun reizen. Laten we een kijkje nemen op hun advies …

Julie Counting My Spoons

Julie Counting My SpoonsJulie Ryan vertelt over het leven met fibromyalgie CountingMySpoons.com op zijn blog. Ze werd gediagnosticeerd met fibromyalgie, endometriose, hypothyreoïdie, TMJ, migraine en cluster hoofdpijn. Het doel van de blog is om anderen te helpen te begrijpen wat zij en anderen met een onzichtbare ziekte passeren en aan andere mensen te inspireren. Healthline heeft onlangs benoemde Julie’s blog één van de beste blogs Fibromyalgie 2015.

Hier is wat Julie zegt waren drie van de belangrijkste lessen die ze geleerd als ze aangepast aan het leven met fibromyalgie:

# 1: Wees open om iets te proberen

Voor de eerste twee jaar dat ik ziek was, negeerde ik veel advies dat echt had kunnen helpen, want ik was niet open voor mij. Ik dreven de spot met het idee dat dieetverandering me kon helpen, maar toen ik eindelijk probeerde het veranderen van mijn dieet, het hielp me meer dan iets was of heeft sinds die tijd.

# 2: Blijf positief

Een positieve mentale houding zal je niet genezen, maar het zal zeker niet erger ofwel. In feite is de keuze om zich te concentreren op de positieve echt heeft me veel geholpen. Het is makkelijk als je in pijn en hebben geen energie om te verdrinken in een depressie. Maar als je kunt blijven concentreren op de positieve dingen die in je leven, je een thuis te houden, een reden om alles te proberen te houden u, en u de hoop levend houden.

# 3: Vergeef

Wrok koesteren en negativiteit ten opzichte van anderen (of om u) voegt stress. Stress verhoogt de pijn en vermoeidheid. Ik denk dat deze les was harder dan de anderen voor mij. Het duurt veel voor mij echt een wrok tegen een andere persoon en zelfs om hem te laten gaan. Aan de andere kant, ik ben veel harder op mezelf. Ik heb altijd slecht geweest over mezelf te verslaan kleinste dingen, denken en gesprekken gericht op de “moet haves.” Ik ben altijd bezig. Ik denk echt dat ik ben voortdurend bezig met drie van hen.

We konden niet eens meer met Julie antwoorden en waarderen zijn eerlijke uitzicht. Julie gezegd – de constante negativiteit perioden van stress verhogen, wat pijn en vermoeidheid verhoogt. Ja, we zijn gebonden aan dagen dat we het niet in ons hebben om positief te blijven of wrok Laten we gaan – en dat is prima. De sleutel is om een ​​constante inspanning niet te laten gebeuren te vaak te maken. Zoals Julie zei ze “voortdurend bezig met alle drie. ”

Meer Julie CountingMySpoons.com op zijn blog, u zult niet teleurgesteld worden!

Amy de fibro Frog

De Blog Frog FibroAmy schrijft over zijn ervaringen met fibromyalgie op zijn blog The Frog Fibro (dat is een spel op de naam “fibro mist”, een veel voorkomend symptoom van fibromyalgie). Amy biedt een kijkje down to earth het dagelijks leven met fibromyalgie en blog helpt anderen met chronische pijn proberen te concentreren op de positieve punten. Net als Julie, heeft zijn blog ook erkend als de beste Fibromyalgie 2015. Blogs zijn de drie belangrijkste lessen Amy leerde leven met fibromyalgie:

# 1: Doe het rustig aan

De grootste les die ik heb geleerd te leven met chronische pijn in mijn ritme. Zelfs als ik een dag waar ik voel me goed zal hebben, kan ik niet al te veel te doen of het zal flare en ik zal ergens tussen de 2 dagen om een ​​goede week. Het is ook de meest moeilijke les om te leren, naar mijn mening.

# 2: Luister naar je lichaam

Ik heb ook geleerd om mijn lichaam te luisteren. Als ik ben moe, ik rust. Als ik pijn heb, ik ga zitten en probeer te ontspannen.

# 3: Probeer te kwetsende opmerkingen positieve draai

Een andere les die ik geleerd heb is niet te laten wat andere mensen zeggen stoort me als ze niet lijden aan chronische pijn zelf. Ik laat me niet lastig vallen. In plaats daarvan, ik heb medelijden met hen dat zij spreken zonder het nemen van een uur om te zoeken naar chronische pijn en hoe hij is echt voor degenen onder ons die lijden. Ik probeer de situatie om te zetten in een positieve door te proberen om de persoon te leven met chronische pijn te voeden.

Dit zijn uitstekende suggesties Amy! Hoewel we weten allemaal dat we ons lichaam en onze snelheid moeten luisteren – hebben we de neiging om te vergeten dat in het moment en kan gemakkelijk uiteindelijk ook. Luisteren naar wat je lichaam je vertelt en dienovereenkomstig reageren vereist discipline. Maar al te vaak, betekent dit dat mis de leuke tijden met vrienden en familie – maar de signalen herkennen en stimulatie kunnen we ons te redden van de ergste problemen op de weg.

Voor Amy, bezoek haar blog fibro Frog!

Voor degenen waarvan de symptomen zijn nieuw of onlangs zijn gediagnosticeerd met fibromyalgie (of een chronische ziekte) – de weg kan overweldigend vóór lijken. Terwijl de weg is lang, in feite, en de uitdagingen en de grote – anderen markt (of nog lopen). Op basis van hun steun en advies kan u helpen om de moeilijke dagen voorbij en misschien zelfs de reis een beetje draaglijker te maken.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *