ZO TE LEVEN MET FIBROMYALGIE, GETUIGENIS

Het is geclassificeerd als een chronische ziekte maar het is moeilijk te diagnosticeren omdat het geen specifieke symptomen. Volgens de Colombiaanse Vereniging van Reumatologie, tussen de 1% en 3% van de bevolking lijdt aan dit kwaad, dat is het uitschakelen en draagt ​​ook emotionele pijn.

Hoe voel je je? Wat voor soort pijn?

JR:  Pijn bewegingsapparaat door het hele lichaam, stijfheid in het algemeen, vooral in de ochtend als je wakker wordt, het lichaam is helemaal stijf en ik moet wat tijd nemen en doe wat oefening, zodat het lichaam zal dalen. Ik voel me ook gevoelloosheid in handen, armen, benen en een deel van het gezicht en kin, aan de zijkant van de mond. Duizeligheid, vermoeidheid, vermoeidheid.

 

Al die tijd ben ik machteloos. Al meer dan slaap, voel ik dat nooit rusten, dus ik ben constant moe. Gepresenteerd geheugenverlies, ik verlies, ik desubico is niet gemakkelijk voor mij om analyses uit te voeren, kan ik me niet concentreren, concentratie nul. En Ik heb last van een veel angst en depressie voor dit alles.

 In hun dagelijks leven, hoe om te gaan met deze ziekte?

JR:  Voor pijn, neem ik de medicijnen die ze me te sturen. Ook ga ik naar een psychiater ten minste eenmaal per week of om de 15 dagen, omdat mijn onderwerp van angst en depressie en chronische geworden. Ik stuur meer drugs, het is niet zo eenvoudig als het is een hardnekkig probleem met het punt dat ik niet in staat tot zijn geweest om drie maanden voor depressie. De ziekte is zeer moeilijk uit te voeren.

 Wat is het moeilijkste?

JR:  Het ‘s een kwestie van gewoonte. Ik verdroeg de pijn is ondraaglijk, maar in ieder geval neem het niet meer. Ik geef de voorkeur niet te zeggen, of vertel mijn familie of mijn collega’s. Het is gewoon rijden, niets aan, aanraken is tijd om te zeggen wat er zal gebeuren.

 Hoe is je leven veranderd na de diagnose?

JR:  Mijn leven veranderde volledig met de ziekte. Voordat de diagnose, anderen dachten dat het een leugen. Waarom één eindigt met depressie en angst. Aanvullend op dat, ik lijd fibroneblina, dat is wat de meeste invloed op mij, want ik heb geheugenverlies, ik mezelf verliezen, ik vergeet dingen, is een aantal situaties die eindigen up verpest iemands leven. Natuurlijk , men zorgt ervoor dat niemand ziet, maar intern is verwoestende.

 Mensen rond Hoe ga je je ziekte te behandelen?

JR:  In het begin, ik denk dat mijn familie dacht dat ik loog, maar na al de presentatie van symptomen waren mijn volledige steun. En totdat we lachen om mijn vergissingen en fouten die ik maak, het werk was anders. Toen ze zagen me ziek, stapte ik terzijde, ik opgeheven mijn kantoor, nam ik mijn taken en ben nu een actief van het bureau, een stoel met een “patica” gebroken.

 Is het veel voorkomende ziekte?

JR:  Niet geclassificeerd als een beroepsziekte, maar het was de werklast die gegenereerd is . In mijn geval, het probleem is arbeidsgeneeskunde, maar meer nog de druk van fibromyalgie.

Wat hij heeft geleerd om te gaan met fibromyalgie?

Zo te leven met fibromyalgie, getuigenis

JR:  Ik heb geleerd dat je niet alles aan het werk moeten geven, je moet altijd prioriteit uw gezondheid boven alles. Het viel op de slagen, maar dat is het belangrijkste wat ik heb geleerd. Een ander positief ding dat me overblijft is dat ik meer van bewust dat ik voor het eerst moeten nadenken over mij en mijn gezin, werk hoeft niet meer de zorg.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *