FIBROMYALGIE: HOE TE LEVEN MET PIJN ZIEKTE

Een van de grootste uitdagingen van chronische pijn is om manieren om te leven met anderen. Soms lijkt het beter en makkelijker om thuis te blijven, waar u kunt ontspannen, zorgen voor onze ongemak, dingen doen naar eigen goeddunken en controleren onze omgeving.
Dit bevrijdt ons van het hebben om uit te leggen, om zich te verontschuldigen, te vreemd lijken, of voelen zich schuldig over wat we niet kunnen bereiken. om ons lichaam te leggen gemarteld persoon wordt vermeden.
Deze fantasie heeft echter belangrijke gebreken! What’s get a life! Meestal leven gaat om een ​​verscheidenheid aan taken, sociale ervaringen en de reis die ons laten onze comfortabele nest we proberen op te bouwen, en zetten ons in contact met de buitenwereld. Wat zou betekenen om alles te laten vallen? Zonder chronische ziekte, maar weinig zouden we een leven van kluizenaar aantrekkelijk, zelfs marginaal overwegen. Nu zijn we gevestigd op het vinden van manieren om onze relaties te onderhouden – kostbare – zonder onnodige ongemakken.
In een handdruk naar een nieuwe collega of een lange reis om familie te bezoeken, zijn we in constante strijd om de fysieke belasting te verminderen zonder ennnuyer anderen of aan te trekken aandacht voor onze ziekte. Deze factoren zijn belangrijk in de interactie met onze kennis, evenals met de dagelijkse uitwisseling met onze geliefden. Vind manieren om te uiten onze speciale behoeften een specifieke onderhandelingen in elke situatie.
De meeste mensen willen worden verzorgd als ze zich onwel voelt. Mensen met een chronische problemen lijken echter altijd nodig te hebben. Dit kan moeilijk zijn voor alle betrokkenen zijn. Dit artikel behandelt hoe onderscheid te maken tussen het spelen van de rol van een martelaar of een heks – dat is de uitdaging.
 
Elimineer wat niet belangrijk
Eerste regel: elimineren van enige activiteit die niet belangrijk voor u en dat betekent uw deelname niet nodig. Hoewel we ziek zijn “de hele tijd”, is er niets mis mee om uitnodigingen om gezondheidsredenen nee te zeggen. Een “dank u voor de uitnodiging, maar ik heb niet goed genoeg voelen” zou voldoende moeten zijn. Mensen cancellent om vele redenen. Overmatige pijn en vermoeidheid
zijn redenen genoeg!
We hebben genoeg pijn zonder toevoeging in de omgang met mensen of irriterende activiteiten? Verminder contact met mensen die je uitputten in plaats van toe te voegen plezier in je leven. Denk aan jezelf als een brahmaan: gebruik uw kostbare energie voor belangrijke taken. Houd uw prioriteiten. Indien mogelijk, te elimineren van de verscheidenheid aan activiteiten “Ik zou …” en te vervangen door de variëteit “Ik wil …” Vaak is het beter om iemand voor inspannende taken zoals schoonmaak en onderhoud aan de markt te betalen, om vrij te zijn om meer voldoening activiteiten.
Beperk uw betrokkenheid
Wanneer u niet kunt zeggen “nee”, beperking van de tijd besteed aan inspannende taken. Als u nodig hebt om sociale verplichtingen of in verband met uw werk te wonen, doe wat je te laat aankomen en vertrekken vroeg. Het evenement zal meer aangenaam zijn en niemand zal merken.
Aankomt bereid (e)
Voor activiteiten choisssons we doen, zijn er manieren om ze minder stressvol en aangenamer te maken. Altijd een goede scout. Vul uw auto of koffer met items van comfort. Extra medicatie, comprimeert voor warmte, kussens, winter ondergoed, ballen of oordopjes en een zonnebril, die allemaal kunnen worden echte zwemvesten. Zodra u bepalen wat voor u werkt, houdt een kant en klare lijst om te zien wanneer u zich voorbereiden om uit te gaan. Denk na over de voorwaarden van de plaats die je te wachten staat. Wat is de temperatuur? Zijn de stoelen comfortabel? Hoe is de verlichting? Bel voordat ze naar u te informeren over het milieu en als je nodig hebt om afspraken te maken.
duidelijk te communiceren
Waarom is het zo moeilijk? We moeten onze behoefte om anderen uit te drukken in een eenvoudige, directe en beleefd. Vaak zijn mensen die dicht bij ons willen helpen, maar weet niet wat te doen. Echter, met de vraag om hulp is niet natuurlijk. Door te vragen, erkennen we de zwakte en afhankelijkheid. Dan is de fysieke ongemak niet de enige factor in de beslissing om hulp of een speciale behandeling te zoeken. Zoals ik het zie, niet alleen wij lijden van lichamelijk ongemak, maar we treuren om de dingen die we niet kunnen doen, en we zijn bang om anders te zijn en aandacht te trekken, omdat we niet kunnen blijven met andere .
Om deze redenen, moeten we het belang van het vragen om hulp te wegen. In sommige omstandigheden, “door te geven voor een normale” resulteert in een zekere mate van pijn. Dit hangt af van zaken als onze plannen voor de rest van de dag, de privacy van degenen die met ons zijn, hen en kennis van onze staat, en onze inschatting van de impact.
Neem contact op met versus behoeften
Veel mensen hebben een sterke voorkeur. Bij ons, maar onze “voorkeuren” zijn vaak “needs” die, als onvervulde, duur te staan ​​ons. Pijn of vermoeidheid plotseling geactiveerd is beangstigend en soms pijnlijk genoeg om ons te laten denken dat we beter zou zijn geweest om thuis te blijven.
Omdat veel aspecten van het dagelijks interactie creëert extra moeilijkheden voor ons, is het alleszins redelijk om te proberen om het milieu om ons zo beter te beïnvloeden. Als het gaat om pijn, hebben we niet alleen te maken hebben met “preferences”. We waarschijnlijk de voorkeuren van anderen zouden hebben gedeeld (voor lange wandelingen, wandelingen cabriolet, etc …) als onze fysieke conditie niet deze vreugdevolle gebeurtenissen te lijden hadden veranderd.
Identificatie van onze behoeften
Op praktisch niveau, weet wat je nodig hebt – de aard van de stoel, verlichting, temperatuur, rusttijden, het geluidsniveau – het meest comfortabel. Dit maakt het makkelijker voor u en degenen die willen u een hand te geven. Ondanks de verscheidenheid van dingen die invloed hebben op ons geworden intuïtief voor ons, ze lijken nogal een vreemde assortiment van factoren aan anderen. Help hen zeer duidelijk zijn over wat is het moeilijkste en meest effectief voor je. Eenvoudig zijn: “Ik heb een hoop problemen met _____, het zou geweldig zijn als je kon _____. Gaat het om een ​​probleem? ‘
On-identificatie (te veel sympathie)
Soms onze geliefden hebben de grootste moeite waar onze handicap. Ons lijden is erger op degenen die ons dierbaar zijn. Voor hen, onze moeilijkheden zijn van hen, soms psychosomatische reacties of begrip veroorzaakt. Willen onze ervaringen met hen te delen, na te denken over het effect dat het zou kunnen hebben. Hoe zou u reageren als uw partner of kind in constante pijn? Omdat we willen een onderbreking van onze symptomen, onze familie en vrienden hoeven niet na te denken over de hele tijd. Dit betekent niet dat we martelaars moeten zijn; je doel moet zijn om een ​​evenwicht te vinden tussen het delen van onze problemen te maken en denken aan iets anders. Dus zorg ervoor dat verschillende onderwerpen van gesprek van uw ziekte te introduceren. De afleiding kan zeer voordelig zijn.
afwijzing
Sommige mensen die dicht bij ons kunnen aarzelen om hulp te bieden, omdat ze niet willen accepteren dat we een “echte probleem”. Sommigen kunnen sceptisch zijn, want er is geen “objectieve” indicatoren van onze ziekte; de medische gemeenschap enigszins incredulous. Voor hen is het onderwijs is de sleutel. De literatuur is vol over diverse aspecten van fibromyalgie symptomen, strategieën om het te bestrijden, en er is hulp voor families en geliefden.
Vanwege de grote verscheidenheid van onze symptomen en behoeften, een benadering is om toe te geven dat onze toestand is nogal bizar. Door het toepassen van, kun je zeggen, bijvoorbeeld, “Ik weet dat het raar klinkt, maar het geluid van uw auto met het raam naar beneden mezelf als gevolg van de spanning in mijn spieren die me veroorzaakt ondraaglijke pijn.”

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *