Fibromyalgie is eindelijk erkend als een officiële diagnose! Gelieve te delen DEZE INFORMATIE

Fibromyalgie wordt eindelijk erkend als een officiële diagnose! Gelieve te delen deze informatie

Op 1 oktober 2015, fibromyalgie, heeft eindelijk zijn eigen code officiële diagnose van de ICD-10-CM codes in de VS formeel goedgekeurd

ICD-10-CM, acroniem voor de International Classification of Diseases, 10e Revision, Clinical Modification, is een lijst van diagnostische codes door de Centra voor Medicare en Medicaid Services en het National Center for Health Statistics te worden gebruikt voor medische informatie in de VS ICD-10-CM is gebaseerd op ICD-10, de statistische classificatie van ziekten, gepubliceerd door de World Health Organization.

ICD codes worden op grote schaal gebruikt in de gezondheid van de industrie, waaronder artsen, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstellingen. Ze worden gebruikt om ziekten en aandoeningen gediagnosticeerd te identificeren en te classificeren.

Gebruik vóór 1 oktober bij de diagnose van een patiënt met fibromyalgie, artsen waren algemene code 729,1 – spierpijn en myositis, niet gespecificeerd. Elk type van spierpijn of ontsteking kan in die code worden opgenomen. Maar FM wordt erkend als een aparte entiteit met een eigen code M79.7 – Fibromyalgie.

Waarom is dit belangrijk?

Er zijn veel potentiële voordelen van een ICD-10-CM code voor fibromyalgie, maar vier, in het bijzonder, te binnen schieten.

Het feit dat fibromyalgie heeft zijn eigen diagnostische code maakt het bijna onmogelijk voor artsen die beweren dat het niet echt is. De World Health Organization en de Amerikaanse regering hebben hun officiële goedkeuring gegeven.
ICD-10-CM codes worden gebruikt door verzekeringsmaatschappijen, Medicare en Medicaid vergoeding besluitvorming. Tot nu toe, sommige verzekeringsmaatschappijen weigeren om behandelingen voor fibromyalgie te dekken, aan te dringen dat het niet een echte ziekte. Ze kunnen niet hetzelfde zeggen.
Ondanks de handicap beweert dat zij niet alleen worden bepaald op grond van een diagnose die fibromyalgie erkend als een legitieme diagnose is een van de redenen wordt soms gebruikt als basis voor de weigering en kan leiden tot invaliditeit heeft een beetje gemakkelijker win elimineren heeft.
Een andere diagnostische code zal de samenhang van het onderzoek naar fibromyalgie te verbeteren. Ginevra Liptaň, MD heeft er in zijn recente artikel in de National Report of Pain, “De nieuwe code zal ook nadere bestudering van de resultaten van de behandeling van fibromyalgie mogelijk te maken, de details van veel van deze observationele studies worden verzameld door het volgen van diagnostische codes. Zonder eigen diagnostische code, zijn fibromyalgie studies werden gehinderd door de gouaches data met inbegrip van patiënten die daadwerkelijk fibro, maar een andere ziekte die spierpijn veroorzaakt. ”
Het hoogtepunt van een lange reis

De reis naar de legitimiteit fibromyalgie is gevochten lang en hard. Na het te laten wegkwijnen in de duisternis voor vele jaren, een voor een, de Amerikaanse regering begon te beseffen dat fibromyalgie is echt. De FDA maakte de weg in 2007, toen het eerste geneesmiddel voor de behandeling van FM goedgekeurd. Toen in 2012, de Social Security Administration een uitspraak dat fibromyalgie erkent als een legitieme belemmering. Nu, in 2015, de Centra voor Medicare en Medicaid Services en het National Center for Health Statistics hebben een diagnose code officiële FM.

Hiermee is de trifecta van legitimiteit en is een mijlpaal waardig feest!

Karen Lee Richards ProHealth editor. Een fibromyalgie patiënt, zij mede-oprichter van de non-profit organisatie nu bekend als de National Association Fibromyalgie (NFA) en diende als zijn vice-president voor acht jaar. Hij was ook de redacteur van fibromyalgie AWARE, de eerste full-color, glossy magazine gewijd aan FM en andere onzichtbare ziekten. Na het verlaten van de NFA, Karen diende als de gids voor fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom About.com Een New York Times Company, en vervolgens als de Gids voor Chronische Pijn Gezondheid Health Central Network.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *