Top 8 Triggers die tot fibromyalgie leiden. #6 is verrassend één

Hoewel de precieze oorzaak van fibromyalgie nog onbekend is, is het duidelijk dat bepaalde gebeurtenissen fibromyalgie kunnen veroorzaken. Vaak is een ervaring waarbij een grote hoeveelheid fysieke of emotionele stress leidt tot fibromyalgie. Weten wat veroorzaakt uw chronische pijn kan je een overhand geven in het verbeteren van uw conditie. Sommige van de gemeenschappelijke triggering gebeurtenissen omvatten.

Fibro Trigger # 1: Stress

Extreme stress kan fibromyalgie symptomen veroorzaken. Als spanning opbouwt in ons, om welke reden ook, kan men plotseling ervaren een flare-up van fibromyalgie. Het identificeren van fibromyalgie als gevolg van stress en het omgaan met deze zijn beide moeilijk.

spanning

Fibro Trigger # 2: Onvoldoende slaap

Een gebrek aan slaap of een verandering in je slaappatroon kan, over een periode van tijd, leiden tot fibromyalgie. Sommigen geloven dat onvoldoende slaap kan leiden tot het lichaam om de productie van serotonine, een pijn matigende neurotransmitter te verminderen, dus resulteert in een verhoogde gevoeligheid voor pijn.

Fibro Trigger # 3: Lage hormoonspiegels

Uit onderzoek is gebleken dat fibromyalgiapatiënten hersenen van zeer lage niveaus van hormonen zoals dopamine, serotonine en noradrenaline bevatten. Dit is een belangrijkste reden voor fibromyalgie ontwikkeling als deze hormonen invloed hebben op de eetlust, slaap, stemming, algemene gedrag en de reactie op stress. Wat nog belangrijker is, deze hormonen ook te maken met het verzenden van pijnsignalen naar de hersenen. Mensen die gevoelig zijn voor lage hormonale niveaus zijn vrouwen na de menopauze of die het ondergaan van een depressie.

 

Fibro Trigger # 4: Food

Net zoals sommige voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten kan helpen fibromyalgie, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die zij veroorzaken. Bijvoorbeeld, sommige voedingsmiddelen die de gevoeligheid voor pijn zou kunnen verhogen, zijn suiker, MSG en kunstmatige zoetstoffen.

Fibro Trigger # 5: Letsel

Fibromyalgie kan ook worden veroorzaakt door blessures als gevolg van een ongeval, vooral als het gaat om het hoofd, de nek en de rug. Bijvoorbeeld, een slachtoffer van een auto-ongeluk, of een persoon die lijdt aan repetitive strain injury zoals carpel tunnel syndroom, kan fibromyalgie ontwikkelen. Hoewel in zeldzame gevallen, kleine ongelukken zoals uitglijden kan ook leiden tot fibromyalgie.

Fibro Trigger # 6: Veranderingen in de chemische stoffen in het zenuwstelsel

Een opmerkelijke fibromyalgie trigger is wanneer er een verandering in de manier waarop het centrale zenuwstelsel reageren op pijnsignalen in het lichaam. Men denkt dat dit te wijten aan de chemische veranderingen die aanwezig zijn in het zenuwstelsel te zijn. Het centrale zenuwstelsel stuurt informatie naar alle delen van het lichaam via een netwerk van speciale cellen. Elke wijziging in de manier waarop dit netwerk werken kan leiden tot fibromyalgie.

Fibro Trigger # 7: Genetica

Genetica kan brengen ook op fibromyalgie, volgens de onderzoekers. Het kan worden doorgegeven van moeder op dochter. Wanneer men met deze genetische aanleg geconfronteerd met fysieke of emotionele stressoren, zoals een ernstige ziekte of een trauma, is er een verandering in de manier waarop zijn of haar lichaam reageert op deze stress. Deze verandering kan leiden tot verhoogde pijngevoeligheid over het hele lichaam.

 

Fibro Trigger # 8: Reumatische aandoeningen

Reumatische aandoeningen die de gewrichten, spieren en botten kan ook leiden tot fibromyalgie. Deze voorwaarden zijn osteoartritis, reumatoïde artritis, lupus, temperomandibulaire stoornis en spondylitis ankylopoetica.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *