ZEVEN VAN FIBROMYALGIE PIJN. WELKE VAN DEZE IS UW ???

Je hoort veel over “fibromyalgie pijn”, maar die van ons met fibromyalgie (FMS) ervaring van verschillende soorten pijn.

Medisch gezien, slechts enkele van de soorten die ik spreek hier van de pijn hebben namen en definities. Maar net zoals de Eskimo’s hebben veel woorden voor sneeuw, ik denk dat we nodig hebben om op verschillende manieren moeten naam, te definiëren en te categoriseren onze pijn. Ik heb sommige van mijn eigen categorieën, op basis van mijn ervaring en gesprekken met andere FIBROMITES.
Mijn hoop is dat het inzicht in medische termen zal ons helpen om beter te communiceren met artsen terwijl mijn categorieën zal u helpen uw ziekte te begrijpen en te laten weten dat je niet alleen bent.

Soorten pijn
De eerste drie vormen van pijn van fibromyalgie zijn medisch gedefinieerd:

Hyperalgesie
allodynia
pijnlijke paresthesie
De volgende vier types zijn mijn eigen creatie, dat is duidelijk door hun namen. Betekenen deze termen niet in het kantoor van een arts (tenzij u wilt worden gezien als gek), maar deze labels kan u helpen om de eigenaardigheden, triggers, defaults weet, etc .:

Mes in de voodoopop
willekeurig zwervende pijn
Burns
Zenuwen rammelde
eerste, onze types van medisch gedefinieerd pijn.

hyperalgesie

“Hyper” betekent overmatig en “algesie” betekent pijn. Hyperalgesie is de medische term voor versterking van de pijn in FMS. Onze hersenen lijken te tekenen van de normale pijn te nemen en “verhogen het volume”, waardoor ze ernstiger dan normaal zou zijn.

En als je hersenen zegt dat de pijn ernstig is, wat denk je: het echt serieus.

De meeste geneesmiddelen die worden gebruikt voor het beheer van de pijn FMS doel, althans gedeeltelijk, te verminderen hyperalgesie.

Alodinia

Uw huid is pijnlijk om aan te raken? Een symptoom dat velen van ons perplex is allodynie. Dit is wat wordt genoemd als de zachte druk van kleding of zachte massage veroorzaakt pijn.
Veel mensen beschrijven allodynie als vergelijkbaar met een slechte zonnebrand.

Allodynie is een zeer zeldzame vorm van pijn – met uitzondering van de FMS wordt in verband gebracht met slechts een handvol van de voorwaarden waaronder neuropathie, postherpetische neuralgie (gordelroos) en migraine.

Gemeend wordt dat de allodynia is een overgevoeligheidsreactie die kan voortvloeien uit centrale sensitisatie geassocieerd met FMS. Pijnsignalen afkomstig van gespecialiseerde zenuwen, de zogenaamde nociceptoren die informatie over zaken als temperatuur en pijnlijke stimuli direct op de huid op te sporen.

pijnlijke paresthesie

Paresthesieën zijn vreemd zenuw sensaties die kan voelen als kruipen, tintelingen, branderig gevoel, jeuk of gevoelloosheid. Soms zijn deze gevoelens kunnen pijnlijk zijn. Paresthesieën zijn ook geassocieerd met perifere neuropathie, chemotherapie, multiple sclerose en migraine.

Veel voorkomende behandelingen FMS kan helpen verlichten pijn geassocieerd met paresthesie, met inbegrip van selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s) en serotonine-heropnameremmers, noradrenaline (SNRI’s). Sommige mensen hebben ook veel succes met vitamine B12, capsaicin room, massage en acupunctuur.

Mijn eigen pijn Categorias

Opnieuw worden de volgende categorieën niet medisch erkend – zijn dingen die ik heb gemaakt om een gat in de manier waarop we classificeren van de verschillende soorten pijn te vullen.
Ze zijn bedoeld om u te helpen de symptomen te volgen, de effectiviteit van behandelingen te evalueren en laat je weet dat je niet gek.

Mes in Voodoo Doll

Soms, uit het niets, ik zal een intense pijnscheut dat lijkt om mijn lichaam te laten knippen. Ik beschreef dit ook een open haard poker in de ribben of worden gespietst op een spies.

Voor mij is de voodoo-pop pijn is vaak het systeem voor vroegtijdige waarschuwing van mijn lichaam. Vertelt me ​​dat ik moet stoppen met wat ik doe en rust. Andere tijden, ik heb geen idee waarom hij aanvalt.

Ik krijg meestal deze pijn in mijn borst of buik, maar sommige mensen zeggen dat ze het krijgen in andere delen van het lichaam.

Het kan zo intens dat het me over kan buigen en doet het pijn om te ademen. Meestal verdwijnt en na een paar minuten.

Ik heb geen idee hoe dit soort pijn te vermijden, en het stimuleren van mij. (Als ik kon dat gestopte pop … vinden.)

Willekeurig pijn Roving

Dit is één van die dingen die doet denken aan de FMS gewoon niet veel zin. Velen van ons krijgen de pijn die migreert rond het lichaam, bewegen soms tussen bepaalde plaatsen, soms opvallend in nieuwe gebieden.

Als u ook myofasciale pijnsyndroom kan vooral moeilijk te zeggen willekeurig zwerven pijn afgeleide pijn veroorzaakt door triggerpoints zijn.

Burns Sterretje

Een 4 juli toen ik jong was, heb ik opgehangen aan een sterretje voor een lange tijd en een aantal vonken sloeg mijn hand. Ze veroorzaakt pinnetjes pijn sensaties vrijwel identiek aan die nu regelmatig te krijgen.

Sterretje-brandende pijn maakt me springen, en krassen op de pijnlijke punten triggers tactiele allodynia. Deze gevoelens duren meestal slechts een paar seconden. Ik heb geen idee wat de triggers en hoe ze te voorkomen.

nerveus Rattled

De meeste mensen zullen niet begrijpen waarom ik dit soort van een pijn te bellen, maar ik weet zeker dat de meeste fibromatos het zal krijgen.

Bepaalde dingen hebben de neiging om mijn hele lichaam op scherp te zetten, nerveus, en het gevoel rammelde. Het maakt me alles over pijn, en soms krijg ik misselijk, duizelig en angstig.

Dingen die rammelen mijn zenuwen meestal om zintuiglijke of emotionele overbelasting, zoals:

Bepaalde geluiden (repetitieve, luid, schel, raspen)
visuele chaos (drukte, knipperende lichten, drukke patronen)
Stressvolle situaties (drukke verkeer, confrontatie, verwarring of desoriëntatie geïnduceerde fibro-mist)
als mijn zenuwen zijn geschud, probeer dan uit het te krijgen situatie zo snel mogelijk en te ontspannen, bij voorkeur ergens rustig.

Leven met pijn

Het is moeilijk om te leven met pijn, vooral wanneer het is onvoorspelbaar. Hoe meer je leert over je pijn en je triggers, hoe beter je in staat zijn om het te beheren.

Het vinden van de juiste set van behandelingen kost tijd en experimenteren, maar velen van ons vinden aanzienlijke verlichting.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *