HJELPE EN VENN ELLER ET FAMILIEMEDLEM TIL Å TAKLE FIBROMYALGI

Hvis noen nær deg har fibromyalgi, har du allerede vet at det å leve med denne smertefulle kronisk sykdom er ikke lett.

Dealing med muskelsmerter, dårlig søvn, trøtthet, hjerne tåke, og en rekke andre symptomer kan være ødeleggende, både fysisk og følelsesmessig. Og en bølge av fibromyalgi kan midlertidig sette livet på vent.

En forståelse av nettverk av folk som kan hjelpe på tøffe dager kan gjøre hele forskjellen i hvordan noen med fibromyalgi klarer dag til dag. Her er hvordan du kan mer effektivt låne en hånd:

Få utdannet. “Hvis en person har en kronisk sykdom, det påvirker også mennesker som bryr seg”, sier Phyllis Talarico, tidligere koordinator for pasienten tjenester for National Association of Fibromyalgi og grunnlegger av støttegruppen for fibromyalgi Orange County Yorba Linda, California “utdanning er viktig for deg å forstå symptomer og hjelpe dem med å finne den rette behandlingen.

Kommunisere åpent. Hvis personen i ditt liv som har fibromyalgi er din ektefelle, den livsstilen du har opprettet sammen vil sannsynligvis endres – og det er viktig å snakke om hva det betyr. For eksempel kan du må ta mer ansvar for husholdningen og barn vil kanskje trenger for å begynne å vokse. Husk at selv om fibromyalgi er ikke alltid synlig for det blotte øye, smerten av din kjære er en svært reell forstand. “Jeg hører ofte:” Jeg ser ikke syk, så min mann ikke forstå hvorfor jeg ikke kan gjøre de tingene jeg pleide å gjøre “, sier Talarico.

Være fleksibel. En av utfordringene ved å leve med fibromyalgi er at symptomene kan eskalere uforutsigbart. Din ektefelle eller venn med fibromyalgi kan føle bra i morgen, gjør for mye, og være i smerte av ettermiddagen. Hvis du har planer om å gjøre noe sammen, vil det hjelpe hvis du er forståelse og villig til å planlegge.

Oppmuntrende fysisk aktivitet. Når folk er slitne og såre muskler, er trening trolig den siste ting på hjertet, men studier viser at aktiviteten faktisk kan lindre symptomer på fibromyalgi. Foreslår at du går for en spasertur eller en sykkeltur, eller registrere deg for en vann aerobic klasse.

Spør din kjære til å bli med i en støttegruppe. Personer med kroniske sykdommer delta i person eller online, kan det være svært nyttig for dem å dele erfaringer og få råd fra andre mennesker med de samme helsemessige hensyn og utfordringer i livet. Noen støtte grupper også invitere omsorgspersoner til å delta. The National Association of fibromyalgi og kronisk smerte, leddgikt fundament og den amerikanske kronisk smerte Association er gode ressurser for å finne grupper.

 

Be om hjelp selv. “Omsorg for en person med en kronisk sykdom er ikke et verk av en person”, sier Deborah Halpern, direktør for kommunikasjon for den nasjonale foreningen av omsorgspersoner. “Dette er ikke et tegn på svakhet, men på styrke, å erkjenne at du trenger hjelp til å gjøre dette.” Gode kilder til assistanse kan inkludere venner, familiemedlemmer, naboer, ditt hus for tilbedelse, grupper i samfunnet, støtte grupper og sosiale tjenester byråer.

Det er også en god idé å holde en liste over ting du kan bruke hjelp med – plukke opp narkotika, for eksempel, eller få en tur for å besøke en lege. Så når folk spør deg hvordan de kan hjelpe, vil du raskt være i stand til å fortelle dem.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *