FIBROMYALGI: MOT EN BEDRE LIVSKVALITET

Det gjør vondt overalt. Hele tiden. Lenge betraktet som en imaginær sykdom, fibromyalgi nå anerkjent som en sykdom i seg selv, og bedre støtte.

Det gjør vondt å poenget med ikke å kunne bevege seg, å gå med problemer, ikke å sove … Den fibromyalgi og dens prosesjon av kontinuerlige smerter i muskler, sener, leddbånd låse deg i en verden hvor det er vanskelig å komme seg ut. Særlig ettersom det gjør dem mistenkelige leger. Forestill radio show ingenting, og de vanlige smertestillende behandling ikke fungerer. Ikke lett å diagnostisere.

“Tre elementer er fortsatt til stede, oppsummerer Dr. Jean-Luc Renevier, revmatolog, funksjonell rehabilitering lege på sykehuset Meulan (Les Mureaux), kronisk utbredt smerte, vedvarende i mer enn seks måneder, en kronisk utmattelsessyndrom og søvnproblemer”.

Lagt til andre symptomer, som varierer over tid og fra en person til en annen, irritabel tarm syndrom, hodepine, RLS resten … For ikke å nevne hukommelsesproblemer, konsentrasjonsvansker, intoleranse for støy, sterkt lys, kald eller angst, og noen ganger reaktiv depresjon.

Alle disse symptomene er usynlige for andre. Derfra til å skattlegge psykosomatisk, er det bare ett skritt … tatt i mange år. I Frankrike var det ikke før 2007 at Fibromyalgi er anerkjent av National Academy of Medicine og 2010 for Helse saker veiledning om forvaltningen. Siden ting begynner å endre seg.

tidligere diagnose

“Den diagnosen er mye tidligere enn på 2000-tallet”, sier Carole Robert, president i Fibromyalgi Frankrike. Ifølge en undersøkelse utført av foreningen, er det mindre enn ett år til 25% av pasientene. Han slår også rundt fire måneder. Bevis for at leger er bedre informert.

“Selv om det er noen ganger sette litt for fort, at svært tidlig diagnose gjør det mulig å sette opp en styring av smerte før sistnevnte flyttet også varig. “Selvsagt er det ingen mirakel stoffet for denne sykdommen, sannsynligvis på grunn av hyperfunksjon av de områder av hjernen som oppfatter smerte. Men i dag ikke-medikamentell tilnærming bidra til å gjøre smerte utholdelig og bedre livskvalitet.

En tverrfaglig ledelse

“Den person med fibromyalgi er nå betraktet som en helhet,” sier Dr. Renevier. Hvis medisiner (analgetika, anxiolytika, hypnotika, muskelavslappende, etc.) ikke er ordnet til glemsel, de brukes med måte. Support er individualisert og primært basert på tverrfaglige (revmatolog, fysioterapeut, fysioterapeuter, etc.). Derav sin utvikling innenfor strukturer slike smertesentre, fysioterapi sentre, søvnsentre eller spa. På programmet: terapeutisk utdannelse, rehabilitering mosjon, avslapping, psykologisk støtte …

Behandlingen av fibromyalgi nå mer synonymt med massasje, myk treningsstudio, spa eller avslapningsterapi med antidepressiva, selv om disse kan være nyttig. Alternativ medisin (kiropraktikk, urtemedisin, akupunktur, hypnose) er ikke utelatt og noen nye terapi er vellykket. På hvert finne de som passer ham best for å hjelpe henne ut av hennes sykdom ved å akseptere og har ingen frykt for å bevege seg.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *