16 TECKEN OCH FIBROMYALGISYMPTOM

Fibromyalgi är en vanlig sjukdom som orsakar utbredd smärta i hela kroppen av en person som tillsammans med andra symtom som varierar från en person till en annan.

Medan det fortfarande finns mycket att lära om detta tillstånd, nuvarande forskning pekar på möjligheten att symptomen på fibromyalgi uppstår på grund av förändringar i hur en persons hjärna bearbetar smärtsignaler från kroppen. Det noteras också att kvinnor tenderar att drabbas oftare än män, och kan påverka alla åldrar.
För många människor, symptomen av fibromyalgi inträffar strax efter en fysisk eller psykisk trauma, men vissa människor också utvecklar symtom långsamt över tiden. Symptomen kan variera från dag till dag, och vissa människor upplever långa perioder av remission.

Även fibromyalgi har inget botemedel, behandlingar tenderar att fokusera på smärtlindring och stress lättnad strategier för att lindra dessa symptom.

Många människor är omedvetna om hur förödande det kan vara för patienten fibromyalgi. Här är 16 tecken och symtom på fibromyalgi presenteras.

16 Tecken och symtom på fibromyalgi:

16 tecken och symtom på fibromyalgi ~ 1. Extrem trötthet:

Känsla utmattad när vakna upp efter en lång natts sömn är vanligt att människor med fibromyalgi. Personer med fibromyalgi beskriver ofta trötthet dränering eller bära dödvikt. Trötthet kan vara så allvarlig att en person har svårt att utföra även de mest grundläggande dagliga sysslor.

2. Muskuloskeletal smärta:

Utbredd smärta upplevs av patienter med fibromyalgi är dess signum symptom. Att tänka på utbredd smärta och fibromyalgi smärta anses måste det ske på båda sidor av kroppen av en person eller smärta både ovanför och nedanför midjan. Denna smärta kan även vara centraliserad i specifika triggerpunkter i kroppen hos en person spridit sig till olika regioner smärta när tryck anbringas.

3. Ångest och depression:

Forskare försöker fortfarande att identifiera om stämningen sjukdom existerar separat från fibromyalgi eller uppstår på grund av de störande symptom. De flesta patienter med detta tillstånd upplever också perioder av sorg, ångest och hopplöshet som kan förvärra fibromyalgisymptom är svåra.

4. Koncentrationssvårigheter:

Brist på fokus, oförmåga att uppmärksamma och minnesluckor är alla kognitiva symtom på fibromyalgi. De med fibromyalgi ofta hänvisar till denna uppsättning av symptom som “fibrodimma.”

5. Sömnstörningar:

Trouble somna eller sova är ett tecken på fibromyalgi. Många patienter upplever ofta nattetid uppvaknanden och andra störningar som leder till känslor av utmattning under dagen.

6. Irritable Bowel Syndrome:

Även om ingen vet varför, de flesta människor med fibromyalgi har också denna sjukdom. Diarré, förstoppning, smärta och svullnad och illamående är symtom som upplevs av personer med båda sjukdomarna.

7. oregelbundna hjärtslag / Hjärtklappning:

Hjärtsymtom kan vara särskilt störande för patienter med fibromyalgi, men bevisen tenderar att inte avslöja någon bakomliggande orsak. Hjärtklappning tenderar att svara på djupandning och andra tekniker avkoppling.

8. Huvudvärk:

Kronisk migrän påverka mer än hälften av personer som diagnostiserats med fibromyalgi. De flesta av dessa huvudvärk klassificeras som orsakar svår smärta, och förekommer tre eller flera gånger i veckan. Många människor upplever flera huvudvärk under en dag.

9. Smärta TMJ eller käken:

Sjukdomen käkleden dysfunktion (TMJ) drabbar ungefär en fjärdedel av dem med fibromyalgi. Ansiktssmärta som har sitt ursprung i käken kan också utökas till huvudet eller halsen på en person. Vanligtvis är den smärta som är förknippad mer med de ligament och muskler i käftområde av en person i stället för lederna.

10. Blås störningar:

irritabel blåsa, är frekventa urinvägsinfektioner och inkontinens också funnit i de med fibromyalgi. Brännande med urinering och buksmärta kan vara svårare för personer med denna sjukdom.

11. Visuella störningar:

Torra eller svidande ögon, dimsyn och koncentrationssvårigheter är några sätt att fibromyalgi kan förändra en persons vision. Dessa symtom kan uppstå med huvudvärk och illamående. De kan emellertid även förekomma ensam.

Rekommenderad bok: Vad kan din läkare inte berätta om fibromyalgi: Den revolutionerande behandling som kan vända sjukdomen

12. Ökade känslig:

Fibromyalgi, ofta kan det kännas som om sinnena hos en person är överbetalda. Bright lights och starka dofter kan öka andra symtom som huvudvärk. En person kan också upptäcka att de är mer känsliga för läkemedel, och kan ha en högre risk att utveckla biverkningar.

13. Balansproblem:

Utbredd smärta och trötthet orsakad av denna sjukdom kan också leda till att vissa människor som har problem med balansen. Av denna anledning är det viktigt att varje person med denna sjukdom skyddar mot fall. Yrsel kan förekomma tillsammans med balansproblem.

14. domningar och stickningar:

Stickningar på måfå i armar och ben av en person utan känd orsak kan finnas andra symtom på fibromyalgi. Karpaltunnelsyndrom är också vanligt förekommande hos personer med denna sjukdom.

15. Problem tränar:

I en frisk person, motion frigör endorfiner som lindra smärta, men en person med fibromyalgi uppleva mer smärta även efter måttliga träning. Bryta träningspass i flera kortare pass kan hjälpa till att lindra smärta känslighet.

16. Syndrome premenstrual:

Kvinnor med fibromyalgi kan uppleva mer allvarliga symptom på PMS. Smärtsamma kramper, tunga perioder och humörsvängningar är några symtom som upplevs av kvinnliga fibromyalgipatienter.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *