16 SYMPTOMER PÅ FIBROMYALGI

Fibromyalgi er en vanlig lidelse som fører til omfattende smerter i hele kroppen av en person sammen med andre symptomer som varierer fra en person til en annen.

Mens det fortsatt er mye å lære om denne tilstanden, dagens forskning peker på muligheten for at symptomer på fibromyalgi oppstå på grunn av endringer i måten en persons hjernen behandler smerte signaler fra kroppen din. Det bemerkes også at kvinner har en tendens til å bli påvirket oftere enn menn, og kan påvirke alle aldre.
For mange mennesker, symptomer på fibromyalgi oppstår kort tid etter en fysisk eller psykisk traume, men noen mennesker også utvikle symptomer sakte over tid. Symptomene kan variere fra dag til dag, og noen opplever lange perioder med remisjon.

Selv om fibromyalgi har ingen kur, behandlinger tendens til å fokusere på smertebehandling og stress lettelse strategier for å lindre disse symptomene.

Mange er ikke klar over hvor ødeleggende det kan være for pasienten fibromyalgi. Her er 16 tegn og symptomer på fibromyalgi presenteres.

16 Tegn og symptomer på Fibromyalgi:

16 Tegn og symptomer på Fibromyalgi ~ 1. Ekstrem trøtthet:

Føler utmattet når du våkner opp etter en lang natt med søvn er vanlig for mennesker med fibromyalgi. Personer med fibromyalgi beskriver ofte utmattelse som drenering eller bære dødvekt. Trøtthet kan være så alvorlig at en person har problemer med å utføre selv de mest grunnleggende daglige oppgaver.

2. Muskel smerte:

Utbredt smerte oppleves av pasienter med fibromyalgi er dens kjennetegn symptom. For å vurdere omfattende smerter og fibromyalgi smerte regnes, må det skje på begge sider av kroppen til en person eller smerte både over og under midjen. Denne smerten kan også være sentralisert i bestemte triggerpunkter i kroppen til en person spre seg til ulike regioner smerte når trykket er brukt.

3. Angst og depresjon:

Forskere er fortsatt prøver å finne ut om den stemningslidelse eksisterer separat fra fibromyalgi eller oppstå på grunn av forstyrrende symptomer. Men de fleste pasienter med denne tilstanden også oppleve perioder med tristhet, angst og håpløshet som kan forverre fibromyalgi symptomene er alvorlige.

4. Konsentrasjonsvansker:

Mangel på fokus, manglende evne til å betale oppmerksomhet og hukommelse opphører er alle kognitive symptomer på fibromyalgi. De med fibromyalgi ofte refererer til dette settet med symptomer som “fibro tåke.”

5. Søvnforstyrrelser:

Problemer med å falle eller forbli sovende er et annet tegn på fibromyalgi. Mange pasienter opplever hyppige nattlige oppvåkninger og andre forstyrrelser som fører til følelser av utmattelse i løpet av dagen.

6. Irritabel tarm syndrom:

Selv om ingen vet hvorfor, de fleste med fibromyalgi har også denne lidelsen. Diaré, forstoppelse, smerte og hevelse og kvalme er symptomene oppleves av folk med begge lidelsene.

7. uregelmessige hjerteslag / Hjertebank:

Hjerte symptomer kan være spesielt forstyrrende for pasienter med fibromyalgi, men bevisene tendens til ikke å avsløre noen underliggende årsak. Hjertebank tendens til å svare på dypt pust og andre avspenningsteknikker.

8. Hodepine:

Kronisk migrene hos flere enn halvparten av personer diagnostisert med fibromyalgi. De fleste av disse hodepine klassifiseres som forårsaker sterke smerter, og forekommer tre eller flere ganger i uken. Mange mennesker opplever flere hodepine løpet av en dag.

9. Pain TMJ eller kjeve:

Lidelsen TMD (TMJ) påvirker omtrent en fjerdedel av de med fibromyalgi. Facial smerte som oppstår i kjeven kan også utvides til hodet eller halsen av en person. Vanligvis er det mer smerte forbundet med sener og muskler i kjeveområdet til en person i stedet for leddene.

10. Blæreforstyrrelser:

irritabel blære, er hyppige urinveisinfeksjoner og inkontinens også funnet i de med fibromyalgi. Brenning med vannlating og magesmerter kan være mer alvorlig for mennesker med denne lidelsen.

11. Synsforstyrrelser:

Tørr eller brennende øyne, tåkesyn og konsentrasjonsvansker er noen måter at Fibromyalgi kan endre en persons syn. Disse symptomene kan oppstå med hodepine og svimmelhet. De kan imidlertid også forekomme alene.

Anbefalt bok: Hva legen din ikke kan fortelle deg om Fibromyalgi: Den revolusjonerende behandling som kan reversere sykdommen

12. Økt følsomhet:

Med fibromyalgi, ofte kan det føles som om sansene for en person er overbetalte. Lysene og sterke lukter kan øke andre symptomer som hodepine. En person kan også oppdage at de er mer følsomme for narkotika, og kan ha en høyere sjanse for å utvikle bivirkninger.

13. Balanse problemer:

Utbredt smerte og tretthet forårsaket av denne lidelsen kan også føre til noen mennesker som har problemer med balansen. Av denne grunn er det viktig at enhver person med denne lidelse beskytte mot fall. Svimmelhet kan oppstå sammen med balanseproblemer.

14. Nummenhet og kribling:

Prikking på måfå i beina til en person uten kjent årsak kan være andre symptomer på fibromyalgi. Carpal tunnel syndrom er også ofte finnes hos mennesker med denne lidelsen.

15. Problemer trener:

I en frisk person, mosjon utgivelser endorfiner som lindrer smerte, men en person med fibromyalgi opplever mer smerte selv etter moderate treningsøkter. Breaking treningsøkter i flere, kortere treningsøkter kan bidra til å avlaste smerte følsomhet.

16. syndrom premenstrual:

Kvinner med fibromyalgi kan oppleve mer alvorlige symptomer på PMS. Smertefulle kramper, tunge perioder og humørsvingninger er noen symptomer oppleves av kvinnelige fibromyalgi pasienter.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *