VREEMDE TEKENS VAN FIBROMYALGIE # 03 KOMT VAKER VOOR

Voor veel mensen met fibromyalgie, kunnen de symptomen gediagnosticeerd gaan voor jaren voordat eindelijk de juiste wijze worden toegeschreven aan deze chronische aandoening. Omdat fibromyalgie is nog steeds een relatief onbekende en onbegrepen ziekte – velen die last hebben van het misschien niet eens beseffen dat uw staat heeft een naam.

Om u te helpen het bewustzijn over fibromyalgie en de symptomen te verhogen, hebben we een lijst van 10 tekens kunt u lijden ontwikkeld. Natuurlijk, als u last heeft van deze symptomen, raadpleeg dan uw arts voor een juiste diagnose en behandeling opties die het beste bij uw situatie te verkennen.

constant en gegeneraliseerde pijn

Als u spierpijn, spierkrampen, stijfheid of pijn die langer dan drie maanden duurt – het kan een teken zijn dat je fibromyalgie. Naast constante, de pijn is vaak wijdverspreid in het lichaam. Het treft vaak beide zijden van het lichaam en boven en onder de taille.

Chronische vermoeidheid / uitputting

Naast pijn, vermoeidheid een belangrijk symptoom van fibromyalgie. Veel mensen met fibromyalgie verslag moe op een consistente basis – zelfs na een goede nachtrust. energiereserves lichaam zijn ook erg laag en zelfs eenvoudige taken zoals het nemen van een douche kan een uitgeputte vertrekken.

slaapstoornissen

Slaap is vaak niet gemakkelijk voor de slachtoffers van de ziekte. Slaapstoornissen, zoals slapeloosheid, restless legs syndroom en slaapapneu komen veel voor bij mensen die lijden aan fibromyalgie. Een verhoogd gevoel van angst – in combinatie met pijn en ongemak – kan het moeilijk om te slapen te maken. Zelfs als je in slaap valt kun je vaak wakker ‘s nachts – het verlaten van zijn lichaam heeft rust en herstel.

Fibrofog (cognitieve problemen)

Echter, een ander symptoom dat veel patiënten treft met fibromyalgie is fibro mist – of moeilijkheden met het geheugen en de concentratie. Velen beschrijven het als een vage toestand in het achterhoofd. De symptomen kunnen geheugenverlies, onvermogen zich te concentreren, moeite met spreken, onvermogen om eenvoudige taken uit te voeren en nog veel meer omvatten. Deze aandoening is gewoonlijk een netto resultaat van de constante spanning van pijn en gebrek aan slaap bovengenoemde.

Gevoelens van angst en depressie

Gezien de hoeveelheid pijn, stress en vermoeidheid als gevolg van fibromyalgie – is het niet verrassend dat veel lijden aan de aandoening ook verhoogde niveaus van angst en depressieve gevoelens melden. Voor degenen die last heeft van deze symptomen, raadpleeg dan uw arts of een professionele adviseur is absoluut noodzakelijk.

Prikkelbare Darm Syndroom

Volgens WebMD, tot 70% van de patiënten met fibromyalgie ervaren symptomen die criteria prikkelbare darm syndroom of IBS voldoen. Deze symptomen meestal zijn buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel, gas, en de afwisselende periodes van obstipatie en diarree. Als u deze symptomen in combinatie met de hierboven genoemde tekenen – ze kunnen last hebben van fibromyalgie en IBS.

Spanningshoofdpijn en migraine

Veel getroffen met fibromyalgie meldde ook last van hoofdpijn en spanningshoofdpijn. Vrouw met migraine spanningshoofdpijn worden beschreven als het gevoel als een strakke band rond het hoofd of grote gewicht naar beneden te drukken op de bovenkant van het hoofd. Ze veroorzaken vaak pijn in de nek en schouders spieren ook. Migraine is ernstiger van aard en meestal de patiënt kan niet werken totdat het verdwijnt. Spanning hoofdpijn en migraine kan duren van enkele uren tot dagen en vaak opnieuw optreden met enige regelmaat.

Verhoogde gevoeligheid voor temperatuur / Klimaat

Echter, een teken dat u lijdt aan fibromyalgie is als u een hogere gevoeligheid voor temperatuur / tijd te hebben. In het bijzonder, veel fibromyalgie patiënten melden symptomen uitbarsten in extreme hitte of kou. Voor de meeste, de winter lijkt de grootste boosdoener in de verergering van zijn pijn, maar voor sommigen kan de extreme hitte dezelfde schade veroorzaken.

lage inspanningstolerantie

Voor een groot aantal patiënten met fibromyalgie, oefening – hoewel nuttig in het verminderen van de symptomen op lange termijn – is geen optie vanwege pijn. het lichaam tolerantie voor oefening is aanzienlijk verminderd en het vermogen van de spier te herstellen te laat – resulteert in verhoogde spierpijn en pijn. Terwijl de voeding en de juiste supplementen kan helpen bij het verbeteren van het lichaam tolerantie niveau, is het nog steeds belangrijk om te gaan in een langzamer tempo, als u lijdt aan intense niveaus van chronische pijn.

Gevoelloosheid of tintelingen

Voor sommigen kan fibromyalgie gevoelloosheid of tintelingen veroorzaken in het gezicht, armen, handen, benen of voeten. In sommige gevallen kan de onderliggende oorzaak van deze symptomen alles zijn – zoals diabetes, esclerosisla vitamine B12 deficiëntie, neuropathie, enz. Patiënten meestal ervaren gevoelloosheid of tintelingen ondergaan tests om uit te sluiten andere mogelijke causas.Há een aantal andere symptomen die gepaard gaan met fibromyalgie, natuurlijk, maar dit zijn de tien meest waarschijnlijk worden geassocieerd met aandoening. Als u hebt of last heeft van deze symptomen – de belangrijkste stap die u kunt nemen is om uw klachten en problemen te bespreken met uw arts om te beginnen op de weg naar een behandelplan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *