MERKELIGE TEGN PÅ FIBROMYALGI # 03 ER MER VANLIG

For mange mennesker med fibromyalgi, kan symptomene gå udiagnostisert i mange år før endelig blir ordentlig tilskrives dette kronisk tilstand. Siden fibromyalgi er fortsatt et relativt ukjent og misforstått sykdom – mange som lider av det kan ikke engang klar over at staten har et navn.

For å bidra til økt bevissthet om Fibromyalgi og dets symptomer, har vi utviklet en liste med 10 tegn du kan lide. Selvfølgelig, hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte legen din for en skikkelig diagnose og å utforske behandlingstilbud som best passer din situasjon.

konstant og generalisert smerte

Hvis du har muskelsmerter, muskelkramper, stivhet eller smerter som varer mer enn tre måneder – det kan være et tegn på at du har fibromyalgi. Foruten å være konstant, er det smerte ofte utbredt i hele kroppen. Det påvirker ofte begge sider av kroppen, så vel som over og under midjen.

Kronisk tretthet / utmattelse

I tillegg til smerte, er tretthet et viktig symptom på fibromyalgi. Mange mennesker med fibromyalgi rapport trøtt på en konsistent basis – selv etter en natts søvn. kroppens energireserver er også svært lav, og selv enkle oppgaver som å ta en dusj kan la en utslitt.

søvn~~POS=TRUNC forstyrrelser~~POS=HEADCOMP

Søvn er ofte ikke lett for dem som er rammet av sykdommen. Søvnforstyrrelser som søvnløshet, urolig ben syndrom og søvnapné er vanlig blant de som lider av fibromyalgi. En økt følelse av angst – i kombinasjon med smerter og ubehag – kan gjøre det vanskelig å sove. Selv om du sovner du kan våkne opp ofte i løpet av natten – slik at kroppen trenger hvile og restitusjon.

Fibrofog (kognitive vansker)

Men et annet symptom som rammer mange pasienter med fibromyalgi er fibro tåke – eller problemer med hukommelse og konsentrasjon. Mange beskriver det som en tåkete tilstand i tankene. Symptomene kan omfatte hukommelsestap, manglende evne til å konsentrere seg, talevansker, manglende evne til å utføre enkle oppgaver og mer. Denne tilstanden er vanligvis et resultat av konstant stress av smerte og mangel på søvn er nevnt ovenfor.

Følelser av angst og depresjon

Gitt mengden av smerte, stress og tretthet forbundet med fibromyalgi – er det ikke overraskende at mange lider av tilstanden også rapportere økte nivåer av angst og følelser av depresjon. For de som opplever disse symptomene, snakk med legen din eller en profesjonell rådgiver er helt avgjørende.

Irritabel tarm syndrom

Ifølge WebMD, opptil 70% av pasienter med fibromyalgi opplever symptomer som oppfyller kriteriene for irritabel tarm syndrom eller IBS. Disse symptomene vanligvis inkluderer magesmerter, kramper, oppblåsthet, gass, og vekslende anfall av forstoppelse og diaré. Hvis du opplever disse symptomene i kombinasjon med tegnene som er nevnt ovenfor – de kan lide av fibromyalgi og IBS.

Spenningshodepine og migrene

Mange berørt med fibromyalgi også rapportert lider av hodepine og spenningshodepine. Kvinne med migrene spenningshodepine er beskrevet som følelsen som et stramt bånd rundt hodet eller stor vekt presser ned på toppen av hodet. De ofte føre til smerter i nakkemusklene og skuldrene også. Migrene er mer alvorlig i naturen og som regel gjøre pasienten kanskje ikke fungere før den forsvinner. Spenningshodepine og migrene kan vare fra timer til dager, og ofte oppstår på nytt med noen frekvens.

Økt følsomhet for temperatur / Klima

Men et annet tegn på at du kan lide av fibromyalgi er hvis du har en høyere følsomhet for temperatur / tid. Spesielt mange fibromyalgipasienter rapporterer symptomer bryter ut i ekstrem varme eller kulde. For de fleste, synes vinteren for å være den største synderen i forverring av sin smerte, men for noen kan den ekstreme varmen forårsake samme skade.

lav treningstoleranse

For et stort antall pasienter med fibromyalgi, mosjon – selv gunstig for å redusere symptomer lang sikt – er rett og slett ikke et alternativ på grunn av smerter. kroppens toleranse for mosjon er betydelig redusert og muskelens evne til å gjenopprette er for sent – noe som resulterer i økt muskel sårhet og smerte. Mens ernæring og riktig tilskudd kan bidra til å forbedre kroppens toleransenivå, er det likevel viktig å gå på et lavere tempo, hvis du lider av intense nivåer av kroniske smerter.

Nummenhet eller prikking

For noen kan fibromyalgi forårsake nummenhet eller prikking i ansikt, armer, hender, ben eller føtter. I noen tilfeller, kan den underliggende årsaken til disse symptomer være noe – som diabetes, esclerosisla vitamin B12-mangel, nevropati, etc. Pasienter vanligvis opplever nummenhet eller prikking gjennomgå tester for å utelukke andre mulige causas.Há en rekke andre symptomer forbundet med fibromyalgi, selvfølgelig, men disse er de ti mest sannsynlig til å bli assosiert med tilstanden. Hvis du har eller opplever noen av disse symptomene – det viktigste steget du kan ta er å diskutere dine symptomer og bekymringer med legen din for å starte den på vei til en behandlingsplan.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *